Verdensmålsakademiet

Artikel: "JEG VIL GERNE BLIVE EN, SOM UNGE KAN GÅ TIL EFTER SVAR"

Bliv verdensmålsambassadør!

Er du vild med Verdensmålene? Ønsker du at gøre en forskel? Og vil du være med i et netværk af engagerede unge, der arbejder for at nå målene inden 2030? Så søg om at blive Verdensmålsambassadør i et af Danmarks vildeste projekter for en mere bæredygtig fremtid (vi åbner for ansøgninger igen i foråret 2024).

Hvad er verdensmålsakademiet?

Verdensmålsakademiet uddanner Verdensmålsambassadører – og verdensmålsambassadørerne formidler håb, for håb skaber motivation for handling.


Akademiet er for dig, der gerne vil skabe forandring. Måske kan du lide at holde kamptaler, lave workshops og oplæg; måske kan du lide at skrive eller at få ting til at ske i kulissen. Måske er du god til at udvikle nye idéer, måske kan du kreere ting med dine hænder – eller begge dele. Ikke at du behøver at kunne noget bestemt på forhånd. Det vigtigste er , at du brænder for en bedre fremtid for kloden.

 


Efter akademiet er du Verdensmålsambassadør og aktiv frivilllig i et år, hvor du kan engagere dig på mange forskellige måder. Du kan rejse rundt på landets skoler, i organisationer og foreninger og lave kreative events, oplæg eller workshops. Du kan skrive blogindlæg og lave podcasts. Du kan lave projekter, arrangementer og deltage i den offentlige debat. Som Verdensmålsambassadør kan du være med til at skabe forandring i din egen organisation, i dit lokalsamfund eller på nationalt niveau. Det vigtigste er, at du ønsker at engagere dig i verden omkring dig, har gode ideer og mod på at føre dem ud i livet.

deltag på verdensmålsakademiet

På Verdensmålsakademiet holder vi Danmarks fedeste uddannelse for unge i Verdensmål. Vi sætter rammerne for undervisning og projekter inden for Verdensmål, demokrati, bæredygtig omstilling og konstruktiv formidling under temaet Fra håb til handling.


Det foregår på en uges højskoleophold på Roskilde Festival Højskole, hvor vi garanterer stort engagement, et unikt fællesskab, højskolestemning, sang, bål, sensommer og masser af kreativitet og gejst. Det er gratis at deltage, og rejseomkostninger i forbindelse med akademiet bliver dækket. Næste akademi finder sted i august 2024.

Sådan kommer du med!

For at komme med skal du:  

  • Være mellem 16-30 år
  • Brænde for Verdensmålene og have lyst til at engagere andre unge til at handle på dem 
  • Kunne deltage alle dage på Verdensmålsakademiet
  • Have tid og lyst til at være frivillig Verdensmålsambassadør det efterfølgende år og lave oplæg, workshops og aktiviteter om Verdensmålene
  • Kunne deltage alle dage på akademiet og have mulighed for at deltage i et online velkomstmøde
  • Have lyst til at være med i netværket af Verdensmålsambassadører
  • Ansøgningsrunden til Verdensmålsakademiet 2023 er lukket, og vi har fundet deltagere til alle 50 pladser.  Vi åbner for ansøgninger til næste akademi i foråret 2024. Skriv dig op til  Verdens Bedste Nyheders nyhedsbrev – her bliver det annonceret.

og Følg med her: