Om os

VERDENSMÅLSAKADEMIET OG AMBASSADØRERNE

Verdensmålsakademiet har siden 2019 uddannet mere en 140 unge til Verdensmålsambassadører. Akademiet afholdes en gang om året på Roskilde Festival Højskole og er skabt i et samarbejde mellem Verdens Bedste Nyheder og Dansk Ungdoms Fællesråd og finansieret af en femårig bevillig fra Tuborgfondet.

Verdens Bedste Nyheder står for undervisningen og programlægningen for verdensmålsakademiet og administrerer eksterne henvendelser vedrørende ønske om samarbejde og besøg fra ambassadørerne.  
Verdensmålsambassadørerne er alle frivilligt engageret og kan bookes gratis.  
Udover samarbejde med organisationer, skoler og events som ønsker at gøre brug af verdensmålsambassadørernes viden og formidlingskompetencer, er det verdensmålsambassadørerne frit for, hvor og hvordan de vil bruge deres kompetencer til at skabe synlighed og engagement omkring verdensmålene.

VERDENS BEDSTE NYHEDER

Verden er bedre, end du tror! Tænd for TV-avisen eller kig i en avis, og du bliver med stor garanti mødt af nyheder om krige, fattigdoms- og naturkatastrofer, nye terrorangreb og flygtningestrømme. Det er alt sammen vigtige historier, som medierne selvfølgelig skal dække. Men målinger viser, at når vi kun hører om alt det, der går den gale vej, tror vi, verden er i langt værre tilstand, end den i virkeligheden er. 
Derfor blev Verdens Bedste Nyheder startet for over 10 år siden. Vi er i dag et uafhængigt medie, der hver dag laver konstruktiv journalistik om fremskridt og løsninger på klodens største udfordringer. 
Det gør vi for at give danskerne et nuanceret og aktuelt billede af verden. Den er nemlig også fuld af fascinerende historier, om nye initiativer, opfindelser og tiltag, der er med til at rykke livet på kloden i en bedre retning. 
Vi tror på, at nuanceret viden skaber håb – og at håb skaber motivation for handling. Vores arbejde tager udgangspunkt i Verdensmålene. Jo flere, der kender målene, jo flere er med til at sikre, at vores politiske ledere leverer resultater. Og jo flere der ved, hvilke fremskridt og løsninger verden byder på, jo flere kan bidrage til, at de bliver ført ud i livet. 

Dansk ungdoms fællesråd

DUF er en paraply- og interesseorganisation for 81 idébestemte og samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisationer, der arbejder for at fremme demokratiske fællesskaber for børn og unge i foreningslivet.  
DUF blev stiftet i 1940 for at oplyse, engagere og oplære unge i demokrati som et værn mod nazisme og udemokratiske kræfter. Lige siden har DUF søgt at fremme unges aktive deltagelse i demokratiet og foreningslivet. Det har DUF gjort med afsæt i kerneværdierne deltagelse, dialog, frivillighed og indflydelse. 
Som organisation arbejder DUF for demokrati, ungeindflydelse og foreningsudvikling.